Korkové podlahy – dokonalá tepelná i zvuková izolace

Chcete vybrat kvalitní podlahu z přírodního materiálu? Chcete zažívat příjemné teplo na každém kroku? Chcete se vyhnout alergiím či astma? Máme pro vás perfektní tip na moderní podlahy se skvělými funkčními vlastnostmi a krásným designem.

Díky tomu, že korek patří mezi nejlepší přírodní tepelné i zvukové izolanty, obliba korkové podlahy stále roste. Dokonale odhluční Váš byt či dům. Jsou vhodné především do obytných místností. V případě, že se rozhodnete, že chcete, aby v kuchyni byla korková podlaha v celoplošném lepení, vaše nohy pocítí neskutečnou úlevu.

Korkové podlahy momentálně nabízíme i v plovoucím systému. Výhodou korkových podlah je čistota a rychlost při jejich pokládce. Plovoucí systémy korkových podlah jsou opatřeny 2mm silnou izolační korkovou podložkou, která Vám zajistí maximální pohodlí při chůzi a plní také funkci tepelné izolace, jak už bylo zmíněno výše. Designově jsou velmi zajímavé především dekory Identity, kdy je korek probarvený a patří mezi naše nejoblíbenější dekory.

Pro zajímavost… Jak se vůbec korek získává? Korek je rostlinná tkáň, kterou tvoří mrtvé buňky se zvláštní strukturou a uspořádáním. Jedná se o kůru dubu korkového, stromu s množstvím odrůd. Zeměmi, kde se jeho těžbou zabývají, jsou především Španělsko a Portugalsko. Dub korkový má schopnost regenerace kůry, což v praxi znamená, že je možné kůru odřezávat i opakovaně, přičemž strom stále žije dál. Látka suberin obsažená v korku navíc odpuzuje parazity.