Jak začít grilovat

Sezóna grilování je za námi, a proto je nyní vhodná doba na to, abyste si osvojili základní znalosti a byli připraveni a poučeni na příští rok rozdělat kotel hned první letní den (nebo, pokud jste jako já, ještě dříve). Tady je náš přehled základů.

Vybavení

Pro optimální grilování budete potřebovat tyto klíčové součásti vybavení.

  • Gril. Máte dvě základní možnosti: na dřevěné uhlí nebo na plyn. Dřevěné uhlí produkuje lepší chuť a má mnohem vyšší maximální žár, zatímco plyn je pohodlnější. Samozřejmě pokud máte komínový podpalovač, který uhlíky rozžhaví, je použití dřevěného uhlí hračkou. Dalšími kritérii pro dobrý gril jsou velká grilovací plocha, dobrá konstrukce ventilace a v případě plynu rovnoměrné zahřívání.
  • Komínový startér. Zapomeňte na tekutinu do zapalovačů. Pořiďte si komínový podpalovač a budete se divit, jak jste bez něj mohli zapalovat uhlíky.
  • Kleště s dlouhou rukojetí. Potřebujete kleště s dostatečně dlouhým dosahem, abyste si nepopálili ruce, až se Vám v zuřícím pekle bude topit několik steaků.
  • Kartáč na grilování s tuhými štětinami. Abyste maximalizovali životnost svého grilu a zajistili, že spálené nečistoty z předchozích pokusů neznehodnotí Vaše jídlo, je nezbytné před každým grilováním vyčistit gril. To znamená kartáč/škrabku na gril s pevnými štětinami.
  • Dvě špachtle. Proč dvě? Jedna ohebná štěrbinová špachtle na ryby pro jemnou práci a jedna velká, robustní obracečka s dlouhou rukojetí pro těžší práci.
  • Teploměr s okamžitým odečtem. Nic, opakuji nic, nezlepší Vaše vaření tak výrazně jako dobrý teploměr s okamžitým měřením. Navždy se rozlučte se suchým kuřetem nebo přepečeným steakem.

Teď je ten správný čas nakoupit nejvýhodněji vše, co potřebujete a získat 20% slevu. Týden s TESCOMOU běží v  internetovém obchodě.