Trendy vinylových prkenných podlah

Zajímá Vás, jaké budou nejžhavější trendy vinylových prkenných podlah ? 

Zde je našich pět nejlepších trendů vinylových podlah, které se podle našich tipů v příštích 12 měsících objeví ve všech domácnostech…

1. Ševronové nebo rybí vzory

V roce 2023 se pravděpodobně stále více kutilů odchýlí od standardního přístupu, kdy se vinylová prkna pokládají v dlouhých rovnoběžných řadách po celé délce místnosti, a místo toho se rozhodnou pro detailnější uspořádání, jako jsou vzory chevron nebo rybí kost.

Zatímco tyto složité vzory jsou tradičně náročné na pokládku, vinylová prkna se ve srovnání s prkny z přírodního dřeva nebo dřevěné dýhy výrazně snadněji řežou na míru, což znamená, že většina schopných renovátorů domů zvládne i tento obvykle složitý projekt sama.

2. Tmavší barvy

Světlé dřevo podobné skandinávským vzorům, které po většinu minulého desetiletí dominovalo na poli stylu, bylo mezi renovátory domů dlouho nejoblíbenější volbou barvy vinylových prken. V roce 2022 se však budeme setkávat s tím, že více lidí bude volit o něco tmavší, náladovější barevnou paletu s množstvím ořechových, čokoládových a šedých odstínů.

3. Vinylová prkna typu „odlep a nalep

Vinylová prkna jsou již dlouho oblíbená pro to, jak snadno se pokládají – což znamená, že většina majitelů domů zvládne celý proces instalace sama, čímž se zcela vyhnou vysokým nákladům na pracovní sílu.

Nyní je to díky vinylovým prknům „odlep a nalep“ ještě jednodušší. Instalace samolepicích prken je stejně snadná jako odlepení podkladu z prkna a jeho nalepení na povrch podlahy. Nepotřebujete žádná špinavá lepidla a díky tomu, že většina výrobků má zabudovanou komfortní vrstvu, zvládnete práci i bez podkladové vrstvy

Vše, co usnadňuje práci, je něco, co v roce 2022 určitě uvidíme častěji!

4. Styly, které napodobují přírodní dřevo

Od vzhledu betonu až po barevné bloky a vzorované dlaždice – vinylové podlahy lze nalézt v téměř jakémkoli vzoru a barvě pod sluncem. Nicméně vinylová prkna, která napodobují přírodní dřevo, budou jistě i nadále nejoblíbenější variantou designu.

Dřevěné podlahy vnášejí do téměř každého prostoru pocit tepla, pohodlí, stylu a sofistikovanosti, ale mnoho renovátorů domů si jednoduše nemůže dovolit přemrštěné náklady na materiál a práci při instalaci přírodní dřevěné nebo dřevěné laminátové podlahy.

Vinylová dřevěná prkna umožňují vytvořit stejnou estetiku za zlomek ceny – což je něco, co jistě zajistí jejich další dominanci v roce 2022.

5. Nově definovaná „mokrá místnost

Tradičně byla dlažba jedinou skutečnou možností podlahy pro vlhké prostory v domácnosti, jako je kuchyň, koupelna, prádelna nebo bahenní místnost, ale vinylové prkenné podlahy nově definovaly pravidla týkající se stylizace interiéru těchto prostor.

 

Voděodolná konstrukce vinylových prken poskytuje způsob, jak začlenit krásný přírodní vzhled dřevěných podlah do jakéhokoli prostoru v domácnosti bez rizika poškození vodou. Podlahy z vinylových prken mohou být dokonce dobrou a cenově dostupnou variantou podlahy pro venkovní prostory, které mohou být vystaveny různým povětrnostním podmínkám.

Z tohoto důvodu se jistě v roce 2023 a v dalších letech budeme vážně zabývat vinylovými prkennými podlahami jako variantou podlah do vlhkých místností.